Darčeky pre oteckov ku Dňu otcov

 

Oslavy Dnu otcov vychádzajú z americkej tradície av Českej republike sa oslavuje vždy tretiu júnovú nedeľu. Tento rok sa Deň otcov zišiel ešte s jedným významným dňom, a to medzinárodným dňom sushi. Práve to je ideálna kombinácia pre tohtoročné júnové oslavy. 

t__ta___vodka

Oslavy všetkých oteckov a sushi

Všetci oteckovia a obľúbený japonský pokrm oslavujú sviatok v rovnaký deň. A to je ideálne spojenie, ktorého je škoda nevyužiť. Ponúka sa hneď niekoľko darčekov ideálnych na výrobu alebo podávanie sushi či iných obľúbených maškrty.

Drevené dosky

Drevené kvalitné doštičky z masívu sú jedinečným darčekom pre milovníkov sushi a jedla všeobecne. Na drevených doskách je možné jedlo pripravovať aj servírovať. Stolovanie dodajú šmrnc a originalitu. Vyberať môžete z rozmanitých tvarov a veľkostí. Doštičky sú ošetrené špeciálnymi olejmi, vďaka ktorým vynikne kresba dreva. 

Slánka a korenička

Popularita domáceho varenia a prípravy jedla sa v poslednej dobe dvíha. Spoločné rodinné chvíle pri dobrom jedle a pití sú skvelým odpočinkom. Obdarujte otecka štýlovým setom slánky a koreničky z tvrdého dreva. Praktický pomocník na prípravu sushi, ale aj grilovaného mäsa či zeleniny. 

TÁTA_1

Bambusový podnos

Darujte oteckovo obľúbený pokrm servírovaný na bambusovom podnose. Či už sa rozhodnete pre prípravu spomínaného sushi, obľúbených jednohubiek alebo niečoho sladkého, celkový dojem podporí úroveň podávania. Skúste upiecť malú tortu, ozdobte ju sezónnym ovocím. Verte, že práve ručne vyrobené darčeky urobia tú najväčšiu radosť.

NÁŠ TIP: Nepečená torta pre oteckov od tých najmenších

Prinášame vám ľahký recept na piškótovú nepečenú tortu, ktorá zvládne pripraviť aj dieťa. Ideálna dobrota ku Dňu otcov od tých najmenších. Servírovať môžete práve na bambusovom podnose alebo keramickom tanieri. 

TÁTA_2

Budete potrebovať:

  • Okrúhlu formu priemer cca 15 cm,
  • stuhu,
  • 500 ml mlieka,
  • 1 pudingový prášok vanilka,
  • 2 lyžice cukru,
  • 2 ks smotanového jogurtu typu Pribináček príchuť vanilka,
  • 2-3 lyžice ovocnej marmelády,
  • 2 balenia cukrárskych piškótov,
  • ovocie na ozdobenie - čučoriedky, maliny alebo lesná zmes.

Postup na nepečenú tortu s ovocím:

  1. Vanilkový puding uvarte s mliekom podľa návodu. Po uvarení dajte puding bokom a nechajte vychladnúť.
  2. Do vychladnutého pudingu primiešajte smotanové jogurty a marmeládu. 
  3. Dno formy na pečenie vyložte cukrárskymi piškótami. Na ne nalejte časť pripravenej pudingovej zmesi. Naskladajte ďalšiu vrstvu piškótov a opäť nalejte zmes. Opakujte podľa výšky formy. Horná vrstva musí byť z pudingu.
  4. Dort vložte do chladničky a nechajte do druhého dňa vychladnúť, alebo najmenej 3 hodiny. 
  5. Druhý deň opatrne oddeľte formu od torty (pomocou dlhého noža) a položte na pripravenú tácku.
  6. Dort obložte dookola cukrárskymi piškótami a stiahnite stuhou. 
  7. Na krém v hornej časti naskladajte ovocie a ozdobte vetvičkami mäty.
  8. Darujte oteckovi k jeho významnému dňu. 

Vonkajšie ohnisko

Sladkú bodku na záver už máte pripravenú. Obdarujte otecka miestom, kde si všetci spoločne budete môcť opiecť burty, alebo iba rozrobiť oheň za chladnejších večerov. Prenosné ohnisko nestojí majland a urobia veľa parády. Kovové ohnisko sú ideálne na všetky záhrady, terasy aj veľké balkóny. Vďaka svojim rozmerom a hmotnosti sú vhodné aj na cesty. Skvelý pomocník pre každého muža. 

NÁŠ TIP: Oslávte Deň otcov vtipnou opekačkou

Vyskúšajte, ako vtipne a netradične narezať špekáčik. Uvidíte, že sa zabaví celá rodina. Ako inak hneď vyskúšať prenosné ohnisko, ktoré oteckovi darujete. 

@tchiboblog.cz

  • Klasika

Kto by nepoznal klasický spôsob narezania špekáčikov. Oba okraje rozrežte na 4 diely, vzniknú vám po opečení 4 krásne prepečené nožičky.

  • Ježeček

Štýl ježko je rovnako obľúbený ako predchádzajúci variant. Ostrým nožom vytvorte na burtoch drobné mriežky. Povrch bude vo výsledku krásne chrumkavý.

  • Chobotnica

Menej známe chobotnice milujú hlavne deti. Jednu špičku burtu narežte ako klasický variant, ale oveľa hlbšie. Vzniknú vám tak chápadlá pomyselnej chobotnice. Hlava, teda druhý koniec burtu prepichnite vidlicou a opekajte.

  • Špirála

Začnite ostrým noža narezávať špekáčik od jednej špičky k druhej. Nezastavujte, špirála musí byť vytvorená jedným ťahom dookola. 

  • Hranolky 

Predstavte si, že chcete celý chrbát rozrezať na 4 rovnako veľké hranolky. Presne takto pozdĺžne narežte špekáčiky. Pozor, nesmiete ich úplne prerezať.